2014-09-12 08:35:36• hírek • Szatmar.ro

Európai kérdés a barna medve

Az Európai Bizottság szakértői, valamint Hollandia, Olaszország, Málta, Anglia, Skócia, Makedónia, Csehország és Románia környezetvédelmi hatóságai képviselőinek részvételével zajlott a Duna Delta Bioszféra Rezervátumban szeptember első hetén az IMPEL (Eurpean Network for Implementation and Enforcement of Environmental Law, Európai Unió Hálózata a Környezetvédelmi Jogszabályok Végrehajtására és Érvényesítésére) Felülvizsgálati Kezdeményezés ülése a természetvédelem, a biodiverzitás megőrzése, valamint a védett területek megőrzése témájában. Az ülést Szép Róbert, a Környezetvédelmi Felügyelőség alelnöke és Chris Dijkens, az IMPEL hálózat alelnöke vezették.

Az Felülvizsgálati Kezdeményezés ülésének lejártával Korodi Attila környezetvédelmi miniszter a román hatóságok és az IMPEL hálózat tagjai közötti partnerség fontosságát emelte ki. Elmondta továbbá, hogy javaslatot tettek arra, hogy a jövőben az együttműködés keretében foglalkozzanak a barna medve kérdéssel, és közösen keressenek egy olyan megoldást, amely ténylegesen megoldja az említett faj menedzsmentjében felmerülő problémákat.

Korodi meglátása szerint egy másik téma, amely mentén közösen lehetne dolgozni a - főként Erdélyben található - fás legelők problematikája. A miniszter hangsúlyozta, a fás legelők biodiverzitás szempontjából igen különleges jelleggel bírnak, és mivel eltűnőben vannak, fontos, hogy mielőbb megoldásokat találjunk a megőrzésükre.

Chris Dijkens, az IMPEL hálózat alelnöke a maga során elmondta, hogy a Duna Delta nagyon fontos terület, nemcsak Románia, hanem egész Európa számára, és kitért arra, hogy szerinte a román környezetvédelmi hatóságok erőfeszítései előbb-utóbb megtérülnek. Beszélt arról is, hogy az ülésszak során is számos megoldást találtak, amelyet máris elkezdhetnek helyben alkalmazni, de emellett más országoknak is hasznos lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: